2012. július 15., vasárnap

Nox

A történet címe: Nox
Csapat: Griffendél - Hollóhát
Kulcs: Sarki róka
Szereplők: Harry Potter, Cho Chang
Figyelmeztetések: -
Leírás: Mi is történik egy ködös éjszakán?

A történet: http://nehanyevtizedkihivastortenetek.blogspot.sk/  (a történet új helyre került, a régi nem működött...)

Admin megjegyzés: A történet nem befejezett. Panaszkodni az írónál lehet... (majd ha kitudódik, ki is az)

3 megjegyzés:

Liliána (alias Vircsuszka) írta...

3 szót emelnék ki kezdésként: HE?!...HEE?!...és...HEEE?!
1. Mi az a csapat...van egy Cho Changünk, aki van. Azt hiszem, mint Hollóhátos van jelen. Adott egy Harry Potter...azt hiszem, mint Griffendéles funkcionál. Na már most...járnak...(mióta, HEEE?!)...Semmi konfliktus...vannak...vagy mi...2 PONT...de csak mert már volt rosszabb...és nincs 0 pont...
2. Örvendek, egy patrónus. Who is Narcissa...apró cselekmény ismertetés: Narcissa MALFOY...Draco Malfoy anyja...ha nem ő az...akkor...miért nem találunk ki a létező két millió név közül egy MÁSIK nevet. Amúgy pedig...év tippje: Harry Potter édesanyja Lily Potter (Evans), aki cirka 13-14 (tippelek a történetből) porladozik a föld alatt, mint egy jól nevelt hulla. Hozzátenném...édesapja..JAMES POTTER...aki szintén jól nevelt foszló testként tengődik Godric's Hollow-ban. Továbbá...a kulcsnak semmi köze semmihez. Megjelenik, mert meg kell jelennie. De ennyi...legyen két pont, mert jó fej vagyok. ( Jó fejbe kéne rúgni...)
3. OOC rulez for ever...1 pont...nem fogok többet adni, mert HE...és HEE...és HEEE?!
4. Hibák, logikai bukfencek...1, azaz egy pont. Majd kifejtem a végén bővebben...
5. Saját vélemény: 2 pont, mert fogjuk rá, hogy jó az írói stílus...de egyébként...érdekes a történet...Hozzátenném, hogy EHHEZ kevés volt az egy üveg elfogyasztott bor, mivel meghasonlottam olvasása közben. Narcissa kérdését már fentebb tisztáztam, vagy legalábbis rávilágítottam a probléma gyökerére. Ám de...második prob: Hogy kerülnek nyári szünetben oda? Vagy minek, vagy hogy, vagy miiii? Nyári szünetben nem tartozkodhatnak ott diákok, ezt már Dumbledore nem egyszer kijelentette Harrynek az évek során...mellékes probléma...Cho nem árva...ja, és miért is van fagyosság mindenhol augusztusban? Na most, döntsük már el, hogy mi meg hogy meg minek, mert ez egy értelmetlen katyvasz.... nyári szünetben cirkálnak a dementorok, de minek?...és a szóismétléseket nem fogom megemlíteni, mert már nincs erőm hozzá. Barátnőmtől idéznék, jogosan: Ezzel a történettel nem az a probléma, hogy nem lett befejezve...hanem, hogy el lett kezdve...kérlek, ha kihívásra..sőt...Harry Potter-es kihívásra jelentkezel...legalább a történettel LÉGY tisztában. És akkor most tovább hasonlok szerény gyászomban. (nézzétek el az egyes hibákat, késő van már, és hamar felpattant az agyvizem...)

Trevor írta...

1.: Csapat, ha jól emlékszem. Van egy griffendéles és egy hollóhátos diák, itt nagyjából kimerült a történet. A konfliktusnak beállított ki a raj prefektus édeskevésnek tűnik. Részemről ez 10/3 pont, talán azért, mert kialvatlan vagyok, és emiatt jószívűbb.
(Itt is gondolkodtam a kettes számrendszeren, gondoltam szólok...)
2.: Kulcs. A történetnél fel van tüntetve, hogy nincs befejezve, ehhez képest még az is jobb lenne, ha nem lett volna ilyen *jelzőt inkább nem ír* módon beletuszkolva. 10/1.
3.: Szereplők *azonosíthatatlan hangot hallat*. Ne ragozzuk túl, 10/-2 - abszolút érték, mert 0-át és alatta nem lehet pontot adni.
4.: 5/1, Tiltott rengeteg vs. tiltott rengeteg (döntsük el, melyik formát használjuk!), tőmondatok, logikai hibák a történetben (oszló dementor, meg társai...), meg már nem is akarok emlékezni rá, mi volt még.
5.: Csatlakozom az előttem szólóhoz, annyival kiegészítve, hogy ilyen történettel nem indul az ember kihíváson, és ha érzi, nem tudja befejezni, akkor inkább ne is próbálkozzon vele... 10/1.

Saszta írta...

Kedves író!

Hát ehhez se nagyon tudok mit hozzászólni. Mindenesetre én nagyon jól szórakoztam az olvasása közben, szóval ha másra nem is, hangulatjavításra tökéletes. Valamint még annyit mondanék még mielőtt a pontozásba belekezdenék, hogy nem tanácsos a filmek alapján ficet írni -nemhogy még kihíváson részt venni vele -, mert ez lesz a végeredmény.

A Csapat: Hát ööö... legyen kettő pont, mivel volt egy Griffendélesünk és egy Hollóhátasunk, bár a konfliktust nem találtam - pontosabban nem nevezném azt konfliktusnak. Azt itt meg is jegyezném, hogy Cho mikor kergette Harryt a dementorok karjai közé? Mert én ilyet még a filmekben sem láttam, nemhogy a könyvben! Szóval 2 pont, de csakis azért, mert nagyon jószívű vagyok.

A Kulcs: Hát én sok értelmét nem láttam. Amolyan "szuszakoljuk bele, mert bele kell tenni" módon volt jelen a történetbe, és ez bizony édeskevés. Semmilyen jelentősége nem volt, és eredetinek sem nevezném. 1 pont

A Szereplők: OOC minden mennyiségben. Továbbá Narcissa NEM Harry anyja, hanem DRACÓÉ, mint azt fentebb Liliánna volt kedves megemlíteni. És ez elég nagy hiba, bár mondjuk ez nem ehhez a szemponthoz tartozik. Mindegy, mert anélkül is 1 pont.

A Hibák: Egy pozitívumot tudok csak mondani, méghozzá azt, hogy ez nem volt tele annyi helyesírási hibával, mint az ezelőtti történetek egyike. A mondatok érthetőek voltak - a nagyja legalábbis -, viszont megszámlálhatatlanul sok logikai bukfenccel találkoztam a történet során. Az még rendben van, hogy Harry és Cho a Roxfortban tartózkodik a nyári szünet ideje alatt - bár ez is elég nagy baki, hiszen nyáron senki sem lehet az iskola épületében -, de az már azért eléggé súlyos hiba, hogy augusztusban(!) hózápor van. Ami viszont mindent vitt: "Ekkor már tudta, hogy dementorok vannak az iskolában, ami lehetetlen; hiszen az édesanyja megígérte neki, hogy az iskolába nem jöhetnek be." "Valamint érdekelte a tettes személye is, hiszen senki sem küldött volna be dementorokat az iskolába csak úgy. Főleg mivel az igazgató parancsa értelmében egy sem tehette be a lábát." Az alábbi mondatok szerint ugyanis, Albus Dumbledore Narcissa ANYJA, ami azért eléggé érdekes... Kíváncsi lennék, hogy akkor ki az apja? Grindelwald, és Narcissát örökbe fogadták? xD Mert én másra nem igen tudok gondolni. A logikai hibákon kívül itt is jelen van a Tőmondatok Rengetege, ami ugyancsak sokat ront a mű színvonalán és annak élvezhetőségén. Nem is ragozom tovább: 1 pont.

Saját vélemény: Mindent összevetve, a legnagyobb probléma itt az volt, hogy a Harry Potter univerzumának ismerete nélkül, a filmre alapozva - legalábbis én azt feltételezem, hogy a kedves író pusztán azokból indult ki - jött létre ez a történet, és így egy eléggé érdekes valamit kaptunk, amivel az olvasó nem igen tud mit kezdeni, hiszen semmi köze nincsen az eredeti történethez. Valamint az is eléggé látszik a sztorin, hogy az írónak ez az első műve, ami nem is lenne annyira baj. Hiszen valahol el kell kezdeni, de semmiképp sem egy kihíváson, és pláne nem az alaptörténet ismerete nélkül! Kettő pontot adnék rá, de csakis azért, mert megnevettetett - még ha nem is ez volt a sztori eredeti célja, és csakis a hibák voltak képesek jó kedvre deríteni -, és nem ez volt a legrosszabb történet amit eddig olvastam, s nem látom annyira reménytelennek sem.

Én a következőket ajánlanám a kedves írónak:

Először is, olvasd el a Harry Potter köteteket jó néhányszor (minimum háromszor), és azután gyere vissza. Valamint keress magadnak egy bétát, aki átnézi a történetet és megmutatja a hibáidat.

Köszönöm, hogy olvashattam.

Saszta, Kritika Klub Tag (a Merengő fórumán megtalálsz minket)